2012. április 25., szerda

Beszámoló a Roberto Sport VB-ről - Interjú Detre Dáviddal


Lassan két hete annak, hogy befejeződött a Roberto Sport Világbajnokság Lengyelországban. 
A nemrég hazatért magyar válogatott szövetségi kapitányát, Detre Dávidot kérdeztük véleményéről.



A magyar válogatott szép helyezéseket ért el. A verseny megterhelő mind lelkileg, mind fizikailag és szellemileg. Mit gondolsz, a magyaroknak ennél többet kellett volna nyújtaniuk?

D. D.: Attól függ, milyen kategóriáról beszélünk. A lányoknak (Jedlicska Tamara - Szabó Réka) pechjük volt, elsőre erős ellenfelet kaptak. Az, hogy vesztettek, valahol annak is köszönhető, hogy nincs itthon Roberto Sport típusú asztal. Nem lehetett min gyakorolni, felkészülni. Ez nagy hátrány volt az ellenféllel szemben. Nemcsak nekik, hanem másoknak is.

Viszont, ott van a Semi-pro páros kategóriában indult Tari Balázs és Dusa Dániel, ők megnyerhették volna a kategóriát, picin múlott az újabb világbajnoki cím.

A Semi-pro páros 3. helyezett - Tari Balázs és Dusa Dániel (jobb szélen)


Összességében nagyon meg vagyok elégedve mind a saját, mind a csapat és az összes egyéni eredménnyel is. Azt hiszem, megint bebizonyítottunk milyen erős a magyar csocsó.

Egyelőre az lesz a magyar válogatott tagja, aki bírja saját magának finanszírozni egy világbajnokság során felmerülő kisebb-nagyobb költségeket. Kicsit igazságtalannak hat, mi lenne erre a problémára a megoldás?

D. D.: Alapvetően ez igaz, bár nem igazán befolyásolja a válogatott összetételét. Nem szokott olyan játékos lenni a válogatottban, aki nem igazán illik oda. Viszont, nem érezném fairnek, ha “kezdőbb” játékosok nem kaphatnának esélyt a  válogatottban. Csak így lehet kihozni belőlük azt a pluszt, amellyel képesek szintet lépni.

Erős válogatottunk volt Lengyelországban, mindvégig biztos voltam a jó eredményben, és egy pillanatig sem gondolkodtam el azon,hogy esetleg valaki nem illik bele a keretbe.


A Nyílt páros 2. & Pro páros 3. helyezettjei - Detre Dávid és Tálai Gergely (jobb  szélen)


A következő világbajnokság Bonzini típusú asztalon lesz. Kimentek arra a bajnokságra?

D. D.: Sajnos, magyar válogatott biztos nem lesz, nem gyűlik össze annyi ember, amennyi válogatottként kimehetne.  

Csige Tomival megyünk ki ketten, mint tavaly. Nagyon sok új dolgot láttunk és tanultunk, hisz egy teljesen más játékstílust képviselnek. 

Kicsit egysíkú az asztal-téma Magyarországon. Van ebből kifolyólag valami kezdeményezés?

D. D.: Vannak kezdeményezések, de ez egy hosszabb folyamat lesz, míg végleg kiteljesedik. Elképzelésünk szerint egy ITSF tréning center-szerűséget kéne létrehozni. S, ha nem is mindegyik, de többféle típusú asztalokon lehetne gyakorolni.

Reméljük, valóban így alakul! Köszönjük Detre Dávid közreműködését!


Képek forrása: 4P Fun Technical facebook oldala

1 megjegyzés:

  1. Minden dicséret a srácoknak, hogy a körülmények ellenére ilyen jó eredményeket értek el. De nagy gáznak találom, hogy VB kerettagjainak kell állnia a költségeket, pedig nem nekik kellene, hanem egy szövetségnek

    VálaszTörlés