2013. június 11., kedd

Hungarian Leonhart Open ITSF Pro tour kiírás és előnevezés

Az újjászervezett Magyar Csocsó Szövetség megrendezi 2013 legrangosabb magyarországi csocsóversenyét! Részletekért olvassatok tovább!



A Nemzetközi Csocsó Szövetség, azaz az ITSF a világ minden táján népszerűsíti a csocsót, ennek az egyik eleme az ITSF World Tour. Magyarországon legutóbb 2011 novemberében rendeztek ilyet, akkor is Leonhart asztalon.

Ezen a versenyen az ország legjobbjai és külföldi éljátékosok küzdenek a nemzetközi ranglistapontokért. Mindenképpen érdemes indulni a versenyen, ugyanis a külföldi játékosok már most érdeklődnek a rendezvényről.

Az esemény 2013. június 21 - 23. között kerül megrendezésre, a régebbi játékosok által jól ismert ELTE Kőrösi Csoma Sándor Kollégium rendezvénytermében (További tudnivalók a linkre kattintva: 1118 Budapest, Dayka Gábor utca 4.).

Kategóriák
  • Nyílt páros
  • Nyílt egyéni
  • Női páros
  • Női egyéni
  • Vegyes páros
  • Rookie páros
  • Semi-pro páros
  • Sorsolásos páros
  • Junior/Senior egyéni
  • Junior/Senior páros
  • Csapatverseny
  • Kétlabdás Páros
A nevezési díjak, kezdési időpontok és az egyéb tudnivalókat mind tartalmazza a részletes kiírás, amit lejjebb online megtekinthettek, de le is tudjátok tölteni innen.

A versenyen természetesen nem csak a profikra gondoltak a szervezők. A maximum Rookie besorolású játékosok kategóriája a Rookie páros, aminek nevezési díja mindössze 1000 Ft/fő. Regisztrációs díjat sem kell fizetni, ha csak ebben a kategóriában akarja kipróbálni magát valaki. A bátrabbak, ha kipróbálják magukat Nyílt párosban is, és a legeredményesebb Rookie csapat tagjai, külön díjazásban részesülnek.

Egy érdekes kategóriában is el lehet indulni, ez pedig a csapatverseny. Ebben a kategóriában nemcsak magadért vagy a párodért küzdesz, hanem egy 7 fős csapatért. 5 különböző kategóriában kell játszani, egész pontosan: Rookie egyéni, Nyílt páros, Női egyéni, Semi-pro páros, Nyílt egyéni.

Ha érdekel a csocsó, akkor érdemes ellátogatnod a versenyre!  Nagyszerű mérkőzések várhatóak, kiváló játékosokkal, és minden bizonnyal rengeteget tud tanulni az, aki szereti ezt a sportot.

Előnevezés

Eddigi előnevezések



Teljes kiírás

13 megjegyzés:

  1. Az előnevezés hol, hogyan lesz? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Rövid időn belül itt az oldalunkon lehet majd előnevezni. Köszönjük a türelmed előre is!

      Üdv,
      Csocsó(s)port

      Törlés
    2. Oké köszönöm :)

      Törlés
  2. Heló, olyan kérdésem lenne, hogy ha csapatversenyen belül be van sorolva már, hogy ki melyik kategóriában indul, attól még csapatversenyen kívül indulhatnak más kategóriában a tagok??

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Természetesen lehet indulni a többi kategóriában is.

      Üdv,
      Csocsó(s)port

      Törlés
  3. Sziasztok!

    Lehet, hogy csak az én figyelmemet kerülte el, de nem találom a Senior kategóriában való indulás feltételeit. Kérlek, válaszoljátok meg! Köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Valóban nem találhatsz infót erről a kiírásban. 50 éves kortól lehet indulni Senior kategóriában.

      Törlés
  4. Sziasztok!

    Ha már neveztem, de csapattárs csere volt azóta akkor, hogy lehet javítani a nevezést??? Előre is köszi :)

    VálaszTörlés
  5. Heló
    Azt szeretném kérdezni, hogy a kétlabdás kategóriának hol lehet megnézni a játékszabályzatát?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Bemásoljuk neked a kétlabdás szabályzatát:

      2-Ball Rollerball - 2 labdás játék

      Ezt a játékot párosban rollerball stílusban játsszák.
      Egy labdát nem szabad egy másodpercnél tovább nyugalmi állapotban tartani. A támadóidő 10 másodperc soronként.
      A labdákat a védők szerválják. Az egyik csatár elszámol háromig, mire a védők elengedik 1 másodpercen belül a labdákat, melyeket a közeli sarokban beszorítva tartottak.
      Ha mindkét labda játékban van és az egyik labda elhagyja a játékteret, akkor mindkettőt újra kell szerválni. Egy labdánál, aki utoljára gólt kapott szervál.
      A gólok számítása:
      Ha mindkét csapat lelő egy-egy labdát, akkor egyik sem kap pontot
      Ha egy csapat lőtt egy gólt és a másik labdát megállította, akkor kérhet egy pontot.
      Ebben az esetben két új labdát kell szerválni. Egy csapat, mely mindkét labdát lelövi 2 pontot kap és újra 2 labdát kell szerválni.
      Ha egy labda kipattan a kapuból, akkor az nem számít gólnak és a játék folytatódik.
      Kivételek: Ha egy csapat mindkét labdát birtokolja, akkor, csak az egyiket kell mozgásban tartania, a másikat megállíthatja.
      Ha egy labda tovább állt, mint 1 másodperc, akkor két bábut kell érintenie és csak a harmadik bábuérintéssel lehet továbbítani. Időt csak akkor lehet kérni, ha nincsen labda játékban. Minden szettet az első lőtt 7. gólig kell játszani.

      Törlés