2013. június 11., kedd

Hungarian Leonhart Open ITSF Pro tour kiírás és előnevezés

Az újjászervezett Magyar Csocsó Szövetség megrendezi 2013 legrangosabb magyarországi csocsóversenyét! Részletekért olvassatok tovább!A Nemzetközi Csocsó Szövetség, azaz az ITSF a világ minden táján népszerűsíti a csocsót, ennek az egyik eleme az ITSF World Tour. Magyarországon legutóbb 2011 novemberében rendeztek ilyet, akkor is Leonhart asztalon.

Ezen a versenyen az ország legjobbjai és külföldi éljátékosok küzdenek a nemzetközi ranglistapontokért. Mindenképpen érdemes indulni a versenyen, ugyanis a külföldi játékosok már most érdeklődnek a rendezvényről.

Az esemény 2013. június 21 - 23. között kerül megrendezésre, a régebbi játékosok által jól ismert ELTE Kőrösi Csoma Sándor Kollégium rendezvénytermében (További tudnivalók a linkre kattintva: 1118 Budapest, Dayka Gábor utca 4.).

Kategóriák
 • Nyílt páros
 • Nyílt egyéni
 • Női páros
 • Női egyéni
 • Vegyes páros
 • Rookie páros
 • Semi-pro páros
 • Sorsolásos páros
 • Junior/Senior egyéni
 • Junior/Senior páros
 • Csapatverseny
 • Kétlabdás Páros
A nevezési díjak, kezdési időpontok és az egyéb tudnivalókat mind tartalmazza a részletes kiírás, amit lejjebb online megtekinthettek, de le is tudjátok tölteni innen.

A versenyen természetesen nem csak a profikra gondoltak a szervezők. A maximum Rookie besorolású játékosok kategóriája a Rookie páros, aminek nevezési díja mindössze 1000 Ft/fő. Regisztrációs díjat sem kell fizetni, ha csak ebben a kategóriában akarja kipróbálni magát valaki. A bátrabbak, ha kipróbálják magukat Nyílt párosban is, és a legeredményesebb Rookie csapat tagjai, külön díjazásban részesülnek.

Egy érdekes kategóriában is el lehet indulni, ez pedig a csapatverseny. Ebben a kategóriában nemcsak magadért vagy a párodért küzdesz, hanem egy 7 fős csapatért. 5 különböző kategóriában kell játszani, egész pontosan: Rookie egyéni, Nyílt páros, Női egyéni, Semi-pro páros, Nyílt egyéni.

Ha érdekel a csocsó, akkor érdemes ellátogatnod a versenyre!  Nagyszerű mérkőzések várhatóak, kiváló játékosokkal, és minden bizonnyal rengeteget tud tanulni az, aki szereti ezt a sportot.

Előnevezés

Eddigi előnevezésekTeljes kiírás

13 megjegyzés:

 1. Az előnevezés hol, hogyan lesz? :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!

   Rövid időn belül itt az oldalunkon lehet majd előnevezni. Köszönjük a türelmed előre is!

   Üdv,
   Csocsó(s)port

   Törlés
  2. Oké köszönöm :)

   Törlés
 2. Heló, olyan kérdésem lenne, hogy ha csapatversenyen belül be van sorolva már, hogy ki melyik kategóriában indul, attól még csapatversenyen kívül indulhatnak más kategóriában a tagok??

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!

   Természetesen lehet indulni a többi kategóriában is.

   Üdv,
   Csocsó(s)port

   Törlés
 3. Sziasztok!

  Lehet, hogy csak az én figyelmemet kerülte el, de nem találom a Senior kategóriában való indulás feltételeit. Kérlek, válaszoljátok meg! Köszönöm!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!

   Valóban nem találhatsz infót erről a kiírásban. 50 éves kortól lehet indulni Senior kategóriában.

   Törlés
 4. Sziasztok!

  Ha már neveztem, de csapattárs csere volt azóta akkor, hogy lehet javítani a nevezést??? Előre is köszi :)

  VálaszTörlés
 5. Heló
  Azt szeretném kérdezni, hogy a kétlabdás kategóriának hol lehet megnézni a játékszabályzatát?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!

   Bemásoljuk neked a kétlabdás szabályzatát:

   2-Ball Rollerball - 2 labdás játék

   Ezt a játékot párosban rollerball stílusban játsszák.
   Egy labdát nem szabad egy másodpercnél tovább nyugalmi állapotban tartani. A támadóidő 10 másodperc soronként.
   A labdákat a védők szerválják. Az egyik csatár elszámol háromig, mire a védők elengedik 1 másodpercen belül a labdákat, melyeket a közeli sarokban beszorítva tartottak.
   Ha mindkét labda játékban van és az egyik labda elhagyja a játékteret, akkor mindkettőt újra kell szerválni. Egy labdánál, aki utoljára gólt kapott szervál.
   A gólok számítása:
   Ha mindkét csapat lelő egy-egy labdát, akkor egyik sem kap pontot
   Ha egy csapat lőtt egy gólt és a másik labdát megállította, akkor kérhet egy pontot.
   Ebben az esetben két új labdát kell szerválni. Egy csapat, mely mindkét labdát lelövi 2 pontot kap és újra 2 labdát kell szerválni.
   Ha egy labda kipattan a kapuból, akkor az nem számít gólnak és a játék folytatódik.
   Kivételek: Ha egy csapat mindkét labdát birtokolja, akkor, csak az egyiket kell mozgásban tartania, a másikat megállíthatja.
   Ha egy labda tovább állt, mint 1 másodperc, akkor két bábut kell érintenie és csak a harmadik bábuérintéssel lehet továbbítani. Időt csak akkor lehet kérni, ha nincsen labda játékban. Minden szettet az első lőtt 7. gólig kell játszani.

   Törlés