2013. március 20., szerda

A Magyar Csocsóbajnokság 3. fordulójának eredményei

2013. március 15 - 17. között sikeresen zárult a Magyar Bajnokság 3. fordulója. Az eddigi visszajelzések kiemelkedően pozitívak! Tovább olvasva megtaláljátok az eredményeket, és a rendezőség köszönetnyilvánítását! Ezenkívül egy felhívást is intézünk hozzátok! ;) Kattints tovább!


Ezen a fordulón is 200 feletti, egész pontosan 211 nevező vett részt. A 8 kategóriában összesen 1232 mérkőzés zajlott le. Átlagosan 27 percesek voltak a meccsek. Ez is mutatja a szervezők érdemeit és a maximális asztal kihasználtságot. A legtöbbet játszott játékos 41 mérkőzést tudhat a háta mögött!

A Magyar Bajnokság 3 fordulója összdíjazással is rendelkezik. Az idei összetett magyar bajnoki címet egyéniben Kiss Géza, párosban Kiss Géza és Jándi Tibor tudhatja magáénak. Gratulálunk nekik!

Magyar Bajnokság egyéni összetett:
1. Kiss Géza (199 pont)
2. Horváth Tamás (184 pont)
3. Bertalan János (182 pont)
4. Virág Antal (163 pont)
5. Tari Balázs (145 pont)

Magyar Bajnokság páros összetett:
1. Kiss Géza - Jándi Tibor (205 pont)
2. Virág Antal - Al Sieady Marwan (186 pont)
3. Polacsek András - Maksa Ádám (141 pont)
4. Kisszabó Olivér - Megyeri Örs (139 pont)
5. Kunszt Ádám - Gulyás Zoltán (138 pont)


Most pedig következzenek a végeredmények! (Teljes eredménylistát a kategória nevére kattintva tudjátok letölteni.)

Nyílt Páros (70 csapat)
1. Jándi Tibor - Kiss Géza
2. Detre Dávid - Tálai Gergely
3. Virág Antal - Al Sieady Marwan
4. Ferkov Lajos - Illés István
5. Kunszt Ádám - Gulyás Zoltán
5. Tari Balázs - Csernik Zsolt

Nyílt Egyéni (73 induló)
1. Bertalan János
2. Horváth Tamás
3. Fülöp Notbert
4. Kiss Géza 
5. Tari Balázs 
5. Jándi Tibor

Vegyes Páros (36 csapat)
1. Német Edina - Tari Balázs
2. Szabó Réka - Csige Tamás 
3. Takács Noémi - Kiss Géza 
4. Koncz Petra - Bertalan János
5. Nagy Nikolett - Polacsek András
5. Jedlicska Tamara - Pospischek Norbert

Női egyéni (19 induló)
1. Takács Noémi
2. Sági Andrea
3. Jedlicska Tamara
4. Koncz Petra
5. Csóka Brigitta
5. Forgács Edina

Női páros (11 csapat)
1. Takács Noémi - Albók Éva
2. Csóka Brigitta - Smolnauer Szabina
3. Szabó Réka - Jedlicska Tamara
4. Ponty Patrícia - Koncz Petra
5. Csókás Mariann - Jávori Szilvia
5. Forgács Edina - Sági Andrea

Semi-Pro páros (65 csapat)
1. Kerekes Péter - Ponty Patrícia 
2. Dusa Dániel - Grosics Ákos
3. Németh Patrik - Forgács Edina
4. Rozsos Gábor - Reisman Balázs
5. Karhesz Dávid - Gieszinger Ferenc
5. Árok Roland - Dandé Zsolt

Handicap páros (60 csapat)
1. Dombai István - Kozák Péter 
2. Cseh László - Raczki Gergő
3. Murai Dávid - Nádasdi Ferenc
4. Hüse László - Romasovszki Attila 
5. Bulyáki Dávid - Kuti Balázs
5. Alföldi Norbert - Nagy Gábor

Sorsolásos páros (40 csapat)
1. Csige Tamás - Pusztaszegi Ádám
2. Kiss Géza - Hodosi Zsolt
3. Tankovics Ádám - Bertalan János
4. Cseh László - Virág Antal
5. Nagy Anna - Apolczer József
5. Sipos Balázs - Tulkán Tímea 

Azt szeretnénk, ha most nem mi hanem TI írnátok beszámolót az eseményről! Élményeiteket legyen az hideg vagy meleg, várjuk az info@csocsosport.hu email címre!

Végül következzen a hétvégi verseny főszervezőjének, Tálai Gergelynek a szavai a versennyel kapcsolatban:

"Kedves játékosok, nézők és mindenki, aki ezt olvassa!

Nagyon szépen köszönjük, hogy ismét ilyen szép számban megjelentetek! Szeretnék teljesen őszinte lenni. Az előző forduló után az egész szervezői gárda bizonyítási lázban égett. Nem azért, mert úgy gondoltuk,hogy "na majd most megmutatjuk". Egészen egyszerűen azért, mert rengeteget segítettek nekünk a véleményeitekkel, javaslataitokkal, amikből minél többet szerettünk volna megvalósítani. 


Még most szeretnék közölni egy fontos dolgot! Többen elfelejtették átvenni a díjazásukat! A következő embereket szeretném kérni, hogy keressenek meg itt vagy telefonon: Hüse László, Romasovszky Attila, Alföldi Norbert, Gabor Nagy, Dávid Bulyáki, Kuti Balázs, Árok Roland,Dandé Zsolt, Karhesz Dávid, Gieszinger Ferenc! Természetesen eljuttatjuk nektek az általatok választott módon a nyereményeteket.


Most visszakanyarodnék a versenyhez. Úgy érzem, sikerült fejlődnünk pár dologban. Nekem nem tisztem véleményt nyilvánítani a versenyről, de nagyon szépen köszönjük mindenkinek az elismerő szavakat, higgyétek el, nekünk ez a benzinünk! Számunkra minden csepp aranyat ér tőletek! Ne fukarkodjatok továbbra se az ötletekkel és kritikákkal, mert teljesen egyértelmű, hogy sokat segített ez nekünk az előző forduló után is!


Szeretném továbbá kiemelni azt a rengeteg segítséget, amit a végre beinduló összefogás, tenni akarás és összetartás szült nekünk! Tulkán Tímea és Bódis Dávidnak, nélkülük nem élvezhettétek volna ilyen kivetítőn a kiemelt asztal mérkőzéseit. Nyitrai Róbert nélkül nem lett volna, aki dönt a kétséges szituációkban. Pospischek Norbert nélkül nem olvashattátok volna a VILÁGON EGYEDÜLÁLLÓAN okostelefonról a bemondott mérkőzések listáját. Nagy Vivien, Forgács Edina és Pozsonyi Berta nélkül be se tudtatok volna nevezni. Kertész Zoltán és Jándi Tibor nélkül nem szerelődtek volna össze az asztalok se. Szabó Hangának és a Csocsó(s)port csapatának a plakátokat és a marketinget. Megyesi László nélkül nem nézhetnétek vissza a mérkőzéseket később az interneten.


Ezzel kapcsolatban egyébként kicsit csalódott vagyok a játékosok többségében. Bíztam benne, hogy kifejezitek majd a hálátokat Megyinek a hatalmas munkájáért, de sajnos a többség ezt elmulasztotta. Nagyon sok játékoson meglepődtem, hogy el se gondolkozott azon, hogy beledobjon-e vagy sem és számomra ez egy kis csalódás. Utoljára hagytam Veszelka Tamást, aki nélkül a saját lábukon kellett volna eljönniük az asztaloknak a versenyre és azt az embert, aki rengeteg időt és energiát ölt még a mai napon is az asztalok elszállításába. Természetesen büszke vagyok Jedlicska Tamarára is, mert mint mindig, most is hatalmasat dolgozott és tényleg kivette mindenből a részét!


Szeretnék egy pár sort írni rólatok, versenyzőkről is. Szépen lassan eljön annak az ideje, hogy nem a "versenyzők", hanem a SPORTOLÓK megszólítást fogom használni. Olyan fejlődésen megy keresztül a magyar csocsós társadalom, hogy azt szavakkal talán le sem írható. 

Már eljött az az idő, hogy a többség örül annak, ha egymás után sorozatban játszik és nem sír, hogy "de most játszottam le a meccsem, hagyjál már pihenni". Rengeteg rossz szokást vetkőztetek le, és tudtok végre a játékra és a versenyzésre összpontosítani. Ez nagyon nagy dolog! Ezt úgy mondom, hogy tudjátok, megjártam pár versenyt és viszonylag képben vagyok a világ csocsós dolgaival. Egy szó mint száz, jó irányba haladtok, végre nemcsak pár emberen érezhető a fejlődés és a tényleges lelkesedés, hanem majdnem mindenkin és talán nem is tudjátok mennyire nagy dolog ez! 



Sajnos, - ha megengeditek - azért írnék pár negatívumot is, amely legnagyobb bánatomra a profi játékosokra fog vonatkozni. Ti nem csak azért vagytok, hogy versenyeket nyerjetek! Azért vagytok, hogy egy ilyen relatíve kis közösségben irányt és példát mutassatok! Tanítsatok! Sajnos, saját szememmel láttam, hogy volt olyan játékos, aki a hírével visszaélve kért el az ellenfelétől teljesen jogtalanul labdát. Ez megengedhetetlen azoknak, akik profiknak mondják magukat! 

Illetve, sokan félreértik azt, hogy attól, hogy ők versenyzők, az még nem jelenti azt, hogy ők diktálnak! Tudom, hogy az asztalok minősége bizonyos tekintetben hagyhat kivetnivalót maga után,de nem hiszem el,hogy pont ti, akik száz meg száz versenyt megjártak már, ne tudnátok, hogy ennyi nevezővel, ennyi asztalon nincs lehetőség kívánságműsorra. Aki ezért megsértődik, az úgy gondolom, nem méltó arra, hogy profiként tekintsenek rá! Hála az égnek ilyenre egyre kevesebb példa akad.



Szeretnék itt is köszönetet nyilvánítani a Tornádó Csocsó Klub-nak, a Vodafone Csocsó Szakosztályának. Azon belül is Doba Zsófiának és persze Dobos Péternek azért, hogy biztosították számunkra az asztalokat, amiken játszhattunk. Nélkületek ez nem jöhetett volna létre és én nem tudok eléggé hálás lenni Nektek ezért!

Végül, de nem utolsó sorban szeretném már itt is közölni, hogy ITSF versenyt tervezünk idén, Leonhart aztalon. Az időpont egyenlőre nem fix, de június eleje-közepe van belőve. 

Úgyhogy hajrá, induljon az ötletbörze, mert most van időnk tervezni, szervezni és én személy szerint a valaha volt legjobb versenyt akarom megcsinálni. 
Ehhez egy dolog kell: TI, akik elmondjátok mit szeretnétek! Merjetek nagyot mondani, célozzuk meg a csillagokat, mert, ha csak az égbe érünk is már az is jobb mint előtte a földön!

Köszönettel,
Tálai Gergely"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése