2013. január 23., szerda

3 nap, 215 versenyző, 1045 meccs

A hétvégén - január 18 – 20. között - újabb rekordok születtek a 2012/2013-as Magyar Bajnokság 2. fordulóján. A verseny összességében sikerrel zajlott a körülmények ellenére. Részletekről olvassátok el összefoglalónkat!


Az idei Magyar Bajnokság eddig sosem látott nevezőszámokat vonzott. Az első, fehérvári fordulóról már írtunk korábban, ahol egy 6 éves nevezőcsúcs dőlt meg. Csakhogy ezt is túlszárnyalta a mostani nevezők száma! 

Most pedig összefoglaljuk mi is történt a második fordulón Budapesten, a Tornádó Csocsó Klubban! A helyszín a megközelítés szempontjából jól frekventált helyen volt, ez nagy segítség volt a nem budapesti játékosoknak.

Amit rögtön az elején le kell szögezni: a helyszín valóban nem alkalmas ekkora (összesen 215 ember játszott a 3 nap alatt) verseny lebonyolítására. Ez megnyilvánult abban, hogy alig volt ülőhely, kevés volt a levegő, sokszor az éppen játszó játékosokat is majd' fellökték. Ezt senki nem próbálja megcáfolni.

A 7 asztal is kevés volt, ezen sincs mit szépíteni. Ezért nem lehetett gyakorolni, még a meccsek előtt is alig volt erre idő. Azonban a jelenlegi körülmények erre adtak lehetőséget. Még egy-két asztalt valahogy el lehetett volna helyezni, de többet semmiképp sem. Viszont, ha más helyszínen rendezik meg, akkor ezek az asztalok sem lettek volna! Így a szervezőknek ebből kellett építkezniük.

Ennek ellenére, mivel a meccsek folyamatosan be lettek mondva - és a játékosok is nagy komolyságot tanúsítottak (ezt a szervezők ezúton is köszönik), valamint néhány kategóriában a vigaszágas meccsek le lettek rövidítve 1 nyert szett 7 lőtt gólra - szinte mindennek időre vége lett.

Az utóbbi megoldás nem tetszett mindenkinek (ami érthető), ellenben akkor még talán most is tartana a verseny. Ha a szervezők ezt előbb közlik, talán jobb lett volna, de reméljük legközelebb ezzel nem lesz gond.

Néhány száraz tény: a 3 versenynap alatt összesen 7 kategóriában több mint 215 játékos indult:
  • Nyílt páros: 78 csapat
  • Nyílt egyéni: 70 játékos
  • Vegyes páros: 32 csapat
  • Semi-pro páros: 74 csapat
  • Női páros: 12 csapat
  • Pro-Am páros: 53 csapat
  • Kétlabdás: 37 csapat

Összesen 1045 meccs ment le a 7 asztalon, átlagosan 25 percesek voltak a meccsek. Ez alól kivételek, azon meccsek, amelyek vigaszon 1 szett 7 lőtt gólig tartottak. Ezek átlagosan 17 percig tartottak. Ebből ki lehet matekozni, hogy az asztalokon naponta több mint 17 órát játszottak! A legtöbb meccset játszó induló összesen 41 meccset játszott a hétvégén.

A hosszú várakozási időket kétféleképpen lehetett eltölteni hasznosan. Vagy beszélgettél olyan emberekkel, akik akár 6-8 éve nem voltak versenyen, vagy pedig az izgalmasabbnál izgalmasabb meccsek közül néztél minél többet. Mindkettőre szép számmal volt példa.

Engedjétek meg, hogy egy régi motoros szavaival zárjam az összefoglalót:
“Nagyon nagy pozitívumként éltem meg, hogy újra van érdeklődés a csocsó iránt, több mint 200 versenyző volt jelen. (...) Talán visszajön valamennyi a régi hangulatból.”
Remélem, azt, hogy ez a forduló ilyen zsúfoltra sikerült nem veszi el senkinek a kedvét a további versenyzéstől, és nem csak ez maradt meg benne.

Zárásként következzenek az eredmények (a teljes eredménylista a kategória nevére kattintva letölthető) :


1. Kiss Géza
2. Hajdú Sándor
3. Bertalan János
4. Csernik Zsolt
5. Apolczer József
5. Tari Balázs

1. Maksa Ádám - Polacsek András
2. Illés István - Fülöp Norbert
3. Csige Tamás - Szabó Tibor
4. Megyeri Örs - Kisszabó Olivér
5. Kunszt Ádám - Gulyás Zoltán
5. Czirok Levente - Ökrös Gábor

1. Takács Noémi - Kiss Géza
2. Csige Tamás - Szabó Réka
3. Ponty Patrícia - Kerekes Péter
4. Forgács Edina - Németh Patrik
5. Jedlicska Tamara - Virág Antal
5. Benke Melinda - Apolczer József

Semi-pro páros:
1. Ludányi Norbert - Gál Béla
2. Balázsi Gábor - Bertalan János
3. Apolczer József - Róth Ferenc
4. Ponty Patrícia - Kerekes Péter
5. Fülöp Norbert - Nyitrai Róbert
5. Grosics Ákos - Csapó László

1. Nagy Évi - Smolnauer Szabina
2. Szabó Réka - Jedlicska Tamara
3. Sági Andrea - Forgács Edina
4. Benke Melinda - Bölöny Eszter
5. Forgács Bernadett - Fischer Nikolett
5. Ponty Patrícia - Szeleczki Zita

1. Nagy Évi - Kunszt Ádám
2. Forgács Bernadett - Csige Tamás
3. Jedlicska Tamara - Bertalan János
4. Gál Béla - Ludányi Norbert
5. Ponty Patrícia - Kerekes Péter
5. Apolczer József - Dusa Dániel

1. Csige Tamás - Paragh Zsolt
2. Jándi Tibor - Pospischek Norbert
3. Fülöp Norbert - Kiss Géza
4. Varbai Péter - Horváth Tamás


Most is rengeteg videó készült, mint az előző fordulón, ezek amint felkerülnek a youtube-ra megosztjuk. Ezzel kapcsolatban köszönjük Megyesi László munkáját!
Még egyszer szeretnénk megköszönni a támogatást, az Amőba Babzsákfotelek nagyon jó szolgálatot tettek!

1 megjegyzés:

  1. Nagyon jó volt ez a verseny, nekem nagyon tetszett és jól is éreztem magam. Viszont szokatlan volt, hogy ilyen sokat kellett várni két meccs között, és, hogy nem nagyon lehetett gyakorolni közben, de ez mondjuk teljesen érthető ekkora nevező szám mellett. Lényeg a lényeg kifejezetten élvezetes volt.

    VálaszTörlés